Egyéb kategória

Hogyan kell egy kutyát igazán jól megjutalmazni?

A kutyatartók bizonyára tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontos, hogy a kutyus mindig meg legyen jutalmazva, ha megérdemli. Mik a legjobb technikák és praktikák – mit állíthatunk a kutyatartás művészetéről, valamint arról, hogy minek örülnek leginkább ezen jószágok?

A jutalomfalat alapvető

A jutalomfalat adása talán a legegyszerűbb és legszimplább megoldás. Nem kell mást tennünk, semmint egy zacskó jutalomfalatot venni. Ez akár sokáig elég lehet – függően attól, hogy milyen gyakran és mennyi falatot adunk a kutyusunknak.

Simogassuk meg a buksiját

Amikor megérdemli, akkor simogassuk meg a fejét, buksiját. Ezt biztos, hogy nem fogja félreérteni az állat – és számunkra is talán ez a legegyszerűbb jutalmazási lehetőség, amit kitalálhatunk.

A séta is sokat segíthet

Egy jó séta is rendkívül sokat segíthet. Amikor elvisszük a kutyust sétálni, akkor jól fogja érezni magát – és könnyen asszociálhat a korábbi jó cselekedeteire, amivel kiérdemeltette ezt a jutalmat. A séta legyen minél hosszabb, ez által fogjuk elérni, hogy a kutyus maradéktalanul elégedett és felfrissült legyen a végén.

Egy új nyakörv maga a mennyei áldás

Ha különösen megérdemli a kutya, akkor érdemes lehet nyakörvet vásárolni számára. Ez egy olyan ajándék, amelyre az év minden egyes napján emlékezni fog, és mi magunk is. Talán a legtartósabb ajándék – de különösen fontos arra odafigyelni, hogy kizárólag akkor vegyük meg, ha az állat meg is érdemli azt.

Tipp – bónusz cikkek az alábbi honlapcímen: https://www.ebkedvenc.hu/eblog

 

Ez is érdekes lehet...