Jelenleg válságban van Magyarország. Sok mindenről le kell mondania az embernek – de van egyvalami, amiről egészen biztos, hogy a legtöbben nem szeretnének. Ez pedig a disznóvágás. Ez az az esemény, amely ősszel összehozza a családokat, és amikor mindenki boldog, van lehetőség egy kis hangulatos kikapcsolódásra együtt a kertben.

Hogyan lehet disznót vágni?

A disznóvágás egy külön szakma, a hentesek képesek igazán szakszerűen vágni. Számos higéniai követelménynek teljesülnie kell. Például a hőmérsékletre és az edények, kések tisztaságára vonatkozóan.

Aki nem falun nőtt fel, annak külön ki kell tanulnia a hentes mesterséget. Ezt szakközépiskolákban tehetjük meg, OKJ jellegű oktatások keretein belül.

Szükségünk lesz késekre, szerszámokra, klipszelőre, edényekre, és egy fagyasztóra, ahová a húst el tudjuk tenni későbbre.

Mit lehet készíteni egy levágott állatból?

Hurkát, kolbászt, pörkölt húst, disznósajtot: ezek a legismertebb húsipari termékek. Itt lehet kombinálni azzal, hogy melyik termékbe milyen összetevőből mennyit rakunk a végén. Ha sok szalonnát teszünk a kolbászba, akkor sokaknak nem fog ízleni, ezért érdemes lehet mindenképp egyedi recepttel előállni.

Hogyan tudunk ismert húsmárkákat utánozni?

Ez szinte lehetetlenség. Nem lehet a Pick szalámit utánozni, mert a recept, és az elkészítés módja ismeretlen. Nem hiába: viszont, hasonló készítményeket bármikor készíthetünk. Ha szeretnénk, akkor látogassunk el a BöllérShop hentesipari webáruház honlapjára, és ott nézzünk szét, vannak leírva profi receptek:

https://bollershop.hu/igy-keszul-egy-isteni-hazi-szalami/

Ne felejtsük el: disznót vágni nem csupán falun lehet, hanem városban is, de ehhez engedélyre lehet szükségünk.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.