Egyéb kategória

A CNC gépek megfelelő karbantartása elengedhetetlen!

Minden műszakvezetőnek elengedhetetlenül fontos gondoskodnia arról, hogy a CNC gépeink megfelelően karban legyenek tartva. Ugyanis, ha ez nem teljesül, fennáll annak a reális veszélye, hogy a termelés, és a forgácsolás leáll. Ugyanez igaz a Fanuc robotokra is. Ma már egyre több gyár, üzem, ipari egység használja őket, ennek köszönhetően elengedhetetlenül fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hogyan kell ezeket a gépeket szervizelni.

Mit kell tudnia egy jó CNC szervizesnek?

Egy jó CNC szervizmérnöknek azt kell tudnia, hogy hogyan épül fel egy ilyen gép mechanikailag, elektronikailag, technikailag és egyéb paraméterek szerint. Ennek köszönhetően maximális felkészültség szükséges ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, hogy pontosan miképpen kellene megjavítani, mi lehet a meghibásodás igazi oka.

Miért nagy felelősség Fanuc gépeket javítani?

Egy ilyen gép beszerzése hihetetlenül drága. Ennek köszönhetően érdemes lehet arra gondolni, hogy a karbantartónak mekkora a felelőssége. Ha a vezérlés elromlik, az elektronika meghibásodik, vagy valami egyéb hiba lép fel, kizárólag olyan emberek nyúljanak hozzá a konstrukcióhoz, akik a szakma igazi mesterei és hozzáértő szakemberei.

A javításban nem lehet hiba!

A CNC gép javításában egész egyszerűen nem lehet hiba. Ha nem jó a szerviz, akkor a termelés leáll, és ez hatalmas veszteséget jelenthet a gyár, valamint üzem számára. Érdemes a partnereinket ennek megfelelően megtalálni, összeválogatni.

Ajánló: profi CNC cserejavítás – látogass el Te is a CoWare honlapjára: https://coware.hu/hu/home-hu/

 

Ez is érdekes lehet...