A borszaküzletek mindig a legnagyobb hangsúlyt fektetik arra, hogy a vásárlóikat, vevőiket magas színvonalon tudják kiszolgálni. Hatalmas tudású emberek és megfelelő szakértelem: ez áll azok mögött a személyek mögött, akik egy ilyen üzletet képesek fenntartani és vezetni.

Fontos, hogy a borfajtákat és az évjáratokat ismerje valaki, ahogy az is, hogy tisztában legyen azzal, hogy mik a különféle vásárlók igényei.

Milyen borfajtákat lehet kapni egy ilyen üzletben?

Sokféle italt. Például fehér-és vörösborokat, Chardonnayt, Bikavért, és még sok másik borfélét. Lehet akár pezsgőt is inni: ez rendkívül finom, hiszen van benne egyfajta savasság a megfelelő alkoholtartalom mellett.

Miért fontos a jó szőlészet?

Azért, mert a jó bor elkészítése itt kezdődik. Ehhez szükség van egy területre: adott esetben a legoptimálisabb az, ha egy domboldalt választunk, hiszen ez a legjobb a szőlőtermesztésre, a lankás lejtése és környezeti adottságai miatt.

Miért fontos, hogy díjnyertes borászatot válasszunk?

Azért, mert egy díjnyertes üzletből biztosan jobb minőséget fogunk kapni. Ilyen például a Paulus Molnár Borház, ahonnan tényleg a legjobb hazai borokat vásárolhatjuk meg. A webáruház többszörös díjnyertes: így joggal jelenthetjük ki, hogy többet képesek nyújtani, mint a legtöbb hasonló kis üzlet.

Külföldön jobbak a borászatok, mint hazánkban?

Ez általában nem igaz, sőt, Magyarország kiemelkedik a tömegből a szakértelemnek és a táj béli adottságoknak köszönhetően. Talán Franciaország az egyetlen olyan táj, ahol ténylegesen jobb a boroknak a minősége, mint Magyarországon, de ott ennek már tényleg évezredes hagyománya van.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.