Egyéb kategória

A tetőszerkezet mindig legyen kellően stabil!

A tetőszerkezetek alapvetően meghatározó elemei minden egyes épületnek, építménynek, konstrukciónak. Mi az oka annak, hogy sok tető nem kifejezetten stabil, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a mi tetőszerkezetünk ne eshessen bele ebbe a hibába?

A tartószerkezet legyen kellően masszív

A tartószerkezet mindig legyen megfelelően masszív, különben az nem fogja elbízni a szigetelési réteget és a cserepeket. Kifejezetten fontos, hogy a fa alapanyag erős és szilárd legyen, ahogy az is, hogy a keresztmetszete kellően széles legyen – de ne legyen túlméretezett sem, hiszen az már túl sok helyet fog elfoglalni.

A cserepek legyenek stílusosak

A felhelyezett cserepek mindig legyenek kellően stílusosak. Mi a ház alapszíne – és mi illene ehhez igazán? A piros megfelelő lenne, vagy a feketés, szürkés szín lenne a legmegfelelőbb? Ezeket érdemes mindig pontosan átgondolni a munka megkezdése előtt.

A felhelyezés legyen szakmailag pontos

A tetőcserepek felhelyezése mindig legyen a lehető legpontosabb. Fontos, hogy egyenletesen simuljanak egymásra, az illeszkedés tökéletes legyen, és hogy ne legyen hézag a különféle elemek között. Ha kell, akkor végezzünk valamilyen utóellenőrzést is, ez nagyon sokat dobhat a szakmaiságon.

Mennyibe kerül a fedési munka?

Mennyibe kerül a tetőfedési munka manapság? Ez attól függ, hogy milyen a konstrukció megoldása, milyen a szerkezet pontosan, valamint, hogy milyen tetőcserepet kellene használni, de függ a vállalkozói díjaktól is. A pontos árakról mindig tájékozódjunk a vállalkozónál a szerződéskötés előtt.

Ez is érdekes lehet...